Home > B. Isu Nasional, C. Isu Selangor > 6 orang wanita diROGOL setiap hari di Malaysia; jangan BN lagi

6 orang wanita diROGOL setiap hari di Malaysia; jangan BN lagi

6 orang wanita diROGOL setiap hari di Malaysia. Ini bermakna setiap 4 jam satu wanita akan menjadi mangsa rogol di Malaysia.

 

Malaysia negara aman? Tapi wanita Malaysia tidak selamat, boleh jadi isteri kita, mak kita, nenek kita, saudara mara perenpuan kita, anak murid perempuan dan semua kaum hawa tidak selamat….dah 54 tahun UMNO BN dominan dalam kerajaan tapi inilah yang berlaku pada kaum wanita di Malaysia.

Berhenti undi BN dan UMNO! Pasti wanita di Malaysia akan lebih selamat!

STOP UMNO. STOP BN. Rape cases will be reduced. Violent against women will be eradicated. Women will feel safer. Women will be secured.

Dalam mentadbir masyarakat dan negara, hanya sistem pemerintahn yang bersandarkan panduan Ilahi sahaja yang mampu menangani masalah rogol. Ini adalah statitisk kes rogol dan kaitannya dengan petadbiran yang bersandarkan hukum Tuhan.

Samada UMNO atau PAS, dalam bab hudud ni, tidak ada orang Islam boleh nafikan undang-undang hudud saja yang mampu mencegah kes rogol-zina. Mari kita tolak politik ketepi, dan kita berpegang pada prinsip ajaran Islam. Agama lain tak ada sebut dan tak pernah sebut bab undang-undang yang boleh mencegah rogol-zina, kecuali Islam, jadi mengapa UMNO hendak heboh pasal agama lain?

Dan kenapa UMNO hendak berdaleh dengan masyarakat pelbagai etnik dan agama di Malaysia dan kononnya kerana itu, hudud tidak sesuai di Malaysia!

Apakah kita yakin Allah tidak tahu bahawa pada tahun 1957 Malaysia akan merdeka dan mempunyai masyarakat majmuk selepas itu? Apakah Allah Taala itu jahil dan tidak tahu tentang adanya masayarakat majmuk di malaysia? Begitulah rosaknya aqidah orang Melayu UMNO yang mengaku Islam tetapi menolak hudud.

 

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: